Anderen zochten ook

Collega's aan het woord

Inge en haar reis door de financiële wereld bij Octas.Statera

Inge Vermeulen: van hotelschool naar financieel specialist

Inge, 37 jaar oud, heeft een bijzondere reis door de professionele wereld gemaakt. Na de hotelschool en een universitaire studie, heeft ze haar roeping gevonden in de financiële sector. Ze heeft bij diverse banken gewerkt, waaronder Rabobank en ING, voordat ze twee jaar geleden bij Octas.Statera kwam. Inge, die net over de grens in Duitsland woont, vertelt over haar ervaringen bij Octas.Statera en haar functie als financieringsspecialist voor grootzakelijke klanten.

“Ik voel mij verantwoordelijk voor hoe dingen lopen. Het werk is enerzijds commercieel maar het is ook analytisch, bijvoorbeeld wanneer we financieringsaanvragen uitwerken. Soms gaan we daarbij ook op gesprek bij de klant.“

Rol als financieringsspecialist

In haar functie als financieringsspecialist werkt Inge met klanten die financieringen boven een miljoen hebben. Ze voert jaarlijkse beoordelingen uit en neemt ook bijzonder beheer voor haar rekening, voor klanten die in moeilijkheden verkeren. Ze beschrijft haar werk als analytisch en uitdagend.

Inge’s ervaring bij Octas.Statera

Inge kwam bij Octas.Statera terecht na een aanbeveling van een collega tijdens een voorgaande opdracht. Ze omschrijft de organisatie als betrokken en verteld dat er een goede interne sfeer heerst, met voldoende diversiteit aan opdrachten. “Het leuke aan werken voor Octas.Statera is dat je je mooi kunt ontwikkelen tijdens het uitvoeren van je werk”, voegt ze toe.

Een carrière die voldoening geeft

Inge vindt de afwisseling tussen de opdrachtgevers het leukst aan haar interim werk. Ze haalt voldoening uit het analyseren van complexe financiële situaties en het helpen van klanten die het moeilijk hebben. Haar trots komt voort uit het verantwoordelijkheidsgevoel dat ze voelt voor haar werk: “Ik voel mij verantwoordelijk voor hoe dingen lopen. Het werk is enerzijds commercieel maar het is ook analytisch, bijvoorbeeld wanneer we financieringsaanvragen uitwerken. Soms gaan we daarbij ook op gesprek bij de klant.“

Inge's visie op Octas.Statera

Inge beschrijft Octas.Statera als een betrokken werkgever met een goede interne sfeer, een recent personeelsfeest is hier een mooi voorbeeld van. Ze beveelt Octas.Statera dan ook zonder aarzelen aan, voornamelijk vanwege de prettige relatie met haar fieldmanager en de betrokkenheid van het bedrijf.

Hoe ziet de ideale collega eruit?

Voor Inge is de ideale collega iemand met wie ze zowel efficiënt kan samenwerken als plezier kan hebben. “Het is een collega die hard werkt, maar ook ruimte heeft voor humor en plezier op de werkvloer.”

Conclusie

Inge's ervaring bij Octas.Statera weerspiegelt haar groei en succes in de financiële sector. Haar reis van een student in de hotelschool tot een deskundige financieringsspecialist is een inspirerende. Octas.Statera heeft een cruciale rol gespeeld in haar professionele ontwikkeling en groei, en het blijft een plek waar ze met trots werkt.

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen