Anderen zochten ook

Kennisartikel

Welke opleiding heb ik nodig om CDD Analist te worden?

Stel, je weet nog niet zo goed wat je wilt doen maar wilt wel later werken in de financiële sector. In dat geval kan je aan de slag als CDD- of KYC analist. Een CDD analist voert een functie uit waarbij er veel actuele en relevante kennis nodig is. Maar welke opleiding(en) zijn er nodig om deze functie te kunnen vervullen? In deze blog vertellen we je graag meer over de opleiding om een CDD Analist te worden!

Opleiding & Wft’s van een CDD Analist

Er is (nog) geen gespecialiseerde CDD analist opleiding. Opdrachtgevers vereisen bij deze functie meestal wel een afgeronde bedrijfs(economische), juridische opleiding of criminologie op hbo-niveau of hoger. Deze opleidingen duren over het algemeen vier jaar. Bij deze opleidingen kom je in aanraking met (een vorm van) financiële criminaliteit en (financiële) wet- en regelgeving. Kennis over deze onderwerpen is dus belangrijk om te kunnen starten als CDD analist. Nadat je één van deze opleidingen hebt afgerond ben je er meestal echter nog niet. Sommige bedrijven vereisen bijvoorbeeld een Wft (Wet op het financieel toezicht) op je cv of stimuleren je om er één te behalen. Dit is een diploma dat kan aantonen dat je op een bepaald gebied (financiële) kennis hebt en kan dus goed van pas komen wanneer je in deze functie begint. Als Octas.Statera professional kun je de Wft opleidingen ook via de Octas.Statera Academy volgen!

Nederlands Compliance Instituut (NCI)

Het Nederlands Compliance Instituut (NCI) is hét kenniscentrum voor compliance. Het NCI biedt ondersteuning aan bedrijven die worstelen met problemen rondom compliance en biedt daarnaast opleidingen aan voor iedereen die zich wil bijscholen voor het specialisme compliance. De opleidingen variëren van verschillende onderwerpen binnen compliance en regelmatig publiceert het NCI artikelen die een CDD analist op de hoogte kan houden van het laatste nieuws. Voor CDD analisten is dit handig om zo recente kennis en ervaringen op te doen.

Traineeships & Junior functies

Naast opleidingen en Wft’s kan een CDD analist zich ontwikkelen door middel van traineeships, die door verschillende bedrijven worden aangeboden. Tijdens een traineeship volg je een ontwikkeltraject van meerdere maanden met loopbaancoaching, waardoor je langzaam maar zeker de functie inrolt als CDD analist professional. En het mooie hiervan is is dat je bij een traineeship gewoon wordt betaald. Een traineeship CDD analist kan vooral nuttig zijn voor junior CDD analisten of CDD analisten die bijna hun opleiding hebben afgerond. Op deze manier kun je dus al relatief vroeg in je carrière kennis en ervaring opdoen binnen dit vakgebied.

Ben je benieuwd geworden naar de functie en wil je graag solliciteren voor deze baan? Bekijk dan al onze compliance vacatures!

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen