Anderen zochten ook

Collega's aan het woord

Roos en haar passie voor recruitment komt tot uiting bij Octas.Statera

“Een vak leren is één ding, maar er komt meer bij kijken: recruitment is heel persoonsgebonden en je hebt te maken met mensen. Je leert dus bijvoorbeeld om te gaan met bepaalde tegenslagen. Je groeit als persoon in bijvoorbeeld hoe je het beste kunt communiceren met verschillende mensen, de boodschap zo goed mogelijk over te brengen.”

Roos: van hospitality naar recruitment

Roos is een 31-jarige senior recruiter bij Octas.Statera. Ze woont samen met haar vriend en kat en is oorspronkelijk begonnen in de hospitality. Na verschillende functies in de horeca te hebben uitgeoefend, besloot Roos dat het tijd was voor verandering. Ik heb toen bewust de keus gemaakt om over te stappen naar recruitment o.a. omdat ik niet verder wilde in de horeca.” Even later begon ze bij Octas.Statera als talent-sourcer. Drie jaar daarna vervult ze de rol van senior recruiter. In dit artikel vertelt Roos meer over haar werk en haar ervaringen bij Octas.Statera.

Het vinden van de juiste match

Als senior recruiter heeft Roos een brede rol met veel verschillende verantwoordelijkheden. Ze vervult zowel functies voor klanten op externe inhuurbasis als voor vaste functies. Roos gaat op zoek naar kandidaten die passen bij de wensen van haar klanten. Ze stelt vragen als ‘Wat voor functie is het, waar ben je naar op zoek?’ en gaat vervolgens de markt op om geschikte kandidaten te vinden. “Ik ga dan met de  kandidaten in gesprek om te kijken wat zij willen. Wat is een mooie stap voor hun in hun carrière en hoe kan ik daarbij helpen. Ik zoek matches, en begeleid ze in de sollicitatieprocedure. Ik doe verwachtingsmanagement aan de klantenkant om er voor te zorgen dat we mooie matches maken tussen klant en kandidaten.”

Een goede fit

Roos kwam in aanraking met recruitment via een jobcoach. Ze werd even later benaderd door een collega die haar profiel op LinkedIn had gevonden. Na twee gesprekken met verschillende collega’s en kennismaking met het team, bleek het een goede fit te zijn. Roos omschrijft Octas.Statera als gezellig, betrokken en met veel kansen en ruimte voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. “Het hechte team is bereid elkaar te helpen en samen successen te vieren.”

Een persoonlijke touch

Het leukste aan haar werk vindt Roos het helpen van mensen aan een nieuwe baan die goed bij hen past en aansluit bij hun wensen. Roos is van toegevoegde waarde voor iemands carrière omdat ze actief de markt in gaat en de kansen van Octas.Statera onder de aandacht brengt van mensen die anders misschien die kans niet waren tegengekomen. “Het contact met mensen en de persoonlijke touch maakt mijn werk extra bijzonder.”

Hoe zou Roos Octas.Statera beschrijven?

Roos zou Octas.Statera omschrijven als een gezellig, betrokken bedrijf met veel kansen en ruimte voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Het goed samenwerkende team is bereid om elkaar te ondersteunen en overwinningen met elkaar te delen, waardoor het werken nog leuker wordt. “Er is altijd ruimte om even met elkaar te sparren, en er is een hele goede sfeer op de werkvloer. Je hebt echt het gevoel dat je onderdeel bent van een team.”

Ontwikkeling als persoon en recruiter

Roos is het meest trots op haar eigen ontwikkeling. Ze heeft een nieuw vak moeten leren kennen en eigen moeten maken. Ondanks dat ze uit een hele andere sector/cultuur kwam, heeft ze zich het vak eigen gemaakt. Door hulp van Octas.Statera en trainingen en hulp tijdens het inwerken heeft ze zich ontwikkeld als recruiter én als persoon. “Een vak leren is één ding, maar er komt meer bij kijken: recruitment is heel persoonsgebonden en je hebt te maken met mensen. Je leert dus bijvoorbeeld om te gaan met bepaalde tegenslagen. Je groeit als persoon in bijvoorbeeld hoe je het beste kunt communiceren met verschillende mensen, de boodschap zo goed mogelijk over te brengen.”

Een ambitieus bedrijf

Zou jij Octas.Statera aanbevelen en waarom? vroegen we aan Roos. Ze antwoordde direct: "Ja, zeker! Zie m’n voorgaande antwoorden. Ik denk dat we een ambitieus bedrijf zijn dat graag wil groeien, mensen wil helpen groeien en ik denk dat die mogelijkheden er ook zijn. We zijn volop in ontwikkeling. Als je dat leuk vindt dan zijn er veel mogelijkheden en kansen."

Het is duidelijk dat Octas.Statera veel waarde hecht aan persoonlijke en professionele groei. Het bedrijf zet zich in om haar medewerkers te helpen ontwikkelen en te groeien in hun vakgebied. Dat spreekt Roos enorm aan.

Een teamspeler met ambitie

Maar wat is volgens jou de ideale collega? Volgens Roos is dat iemand die gedreven is, commercieel ingesteld, ambitieus is en het leuk vindt om samen te werken in een team. "Ondanks dat het een redelijk solistisch vak is, werken wij wel samen in een team en proberen wij elkaar op de beste manier te helpen zodat iedereen de beste resultaten behaalt. Als iemand een probleem heeft waarvan een collega de oplossing weet, dan wordt die geholpen er goed mee om te gaan."

“Al met al kan ik zeggen dat ik erg blij ben dat ik de overstap heb gemaakt naar recruitment en dat ik terecht ben gekomen bij Octas.Statera. Het is een fijne organisatie om voor te werken, met leuke collega's en veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en ik kijk ernaar uit om nog meer mooie matches te maken tussen kandidaten en klanten en bij te dragen aan de groei van Octas.Statera.”

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen