Anderen zochten ook

Kennisartikel

Wat doet een Business Manager?

Leiding geven aan een team van 40 future proof professionals, contactpersoon van onze klanten, professionals binden en boeien en intern de boel op rolletjes laten lopen. Dat en meer doet de Business Manager bij Octas.Statera. In deze blog vind je alles over de functie van Business Manager!

Een écht persoonlijke aanpak

Bij Octas.Statera zijn professionals echt in dienst in plaats van op uitzendbasis. Een vaste club mensen, waarbij werkgeverschap een belangrijke rol speelt. Het persoonlijk contact met Octas.Statera wordt gewaardeerd door onze professionals, het afgelopen jaar scoorden we een 9 op medewerkerstevredenheid! Het contact is laagdrempelig, we zijn altijd te bereiken en we weten wat er bij de professionals speelt. We zijn bij Octas.Statera écht persoonlijk en daar zijn we trots op. Professionals kregen het afgelopen jaar een geschreven sinterklaasgedicht, we verrassen ze thuis of sturen een persoonlijk compliment op Complimentendag.

Je helpt professionals met doorgroeien

Door de verbinding op te zoeken, ervoor te zorgen dat de relatie goed is, betrokkenheid en balans tussen werk en privé te tonen. De ontwikkeling die een professional doormaakt op de opdracht is vanuit die opdrachtgever tijdelijk, met hun Business Manager kunnen professionals praten over waar wil ze heen willen en wat daar voor nodig is. Professionals die bij hun opdrachtgever geen stap kunnen maken, daarvoor zoeken we een opdracht waar ze wel door kunnen groeien.

Ons motto: elke dag een beetje beter

We blijven in ontwikkeling als bedrijf en dat is ook nodig. De markt verandert, de behoeftes van professionals en klanten veranderen ook. We werken met een team waarbinnen iedereen zijn schouders eronder zet en er een succes van wil maken en dat maakt samenwerken heel leuk.

Driehoeksverhouding: Medewerker – Klant – Octas.Statera

Als Business Manager sta je in nauw contact met alle partijen. Je gaat langs bij professionals, hebt een afspraak op het hoofdkantoor van een van onze opdrachtgevers of praat digitaal bij in de Octas.Statera koffiecorner. Het contact kenmerkt zich door naar iedereen te luisteren en te acteren op wat gezegd en gevraagd wordt. Centraal staat de vraag “Hoe ervaren zowel de medewerker als de klant de inzet?’’. Op basis van deze gesprekken is een Business Manager goed in staat om te bepalen wie op welke opdracht past. De klant krijgt de juiste kandidaat en de medewerker de juiste opdracht.


Hoe ziet de rol van Business Manager rol er straks uit?

Net zoals veel andere functies, is de rol van Business Manager door COVID-19 veranderd. De een ervaart dat je het beste een gesprek kan voeren als je fysiek tegenover elkaar zit, de ander geeft aan alleen belangrijke HR cyclus momenten face-to-face te blijven doen en dat het bijpraten prima via videobellen kan. De grootste verandering is dat het maatwerk is geworden: waar heeft zowel de professional als Octas.Statera behoefte aan op dat moment. Een goede inschatting van de balans tussen de behoefte en efficiëntie is hierbij nodig.

Commercialiteit is de belangrijkste eigenschap in deze functie

Dat we persoonlijk zijn staat voorop. Dat we willen groeien is minstens zo belangrijk. De Business Manager bij Octas.Statera vervult ook een commerciële rol. De Business Manager is een gelijkwaardige gesprekspartner voor onze opdrachtgevers, waardoor een optimale samenwerking ontstaat. Super belangrijk, want dit zijn ook de kansen die worden gecreëerd voor onze professionals om door te groeien. Onderhandelen over ‘harde’ voorwaarden hoort daar ook bij. Samen met de collega’s van recruitment en accountmanagement zorgt de Business Manager voor de juiste match tussen professional en opdracht.

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen